fbpx

Esittelyssä: Sami Muurimäki

Olen Sami Muurimäki, 46-vuotias isä (2 omaa, 2 ottotytärtä sekä 2 vehnäterrieriä), aviopuoliso sekä ympäristön suunnittelun- ja rakennusrestauroinnin artesaani. Yleisesti elämän ihmettelyn lisäksi mielen virkeänä on pitänyt pienestä pojasta asti jonkinlainen ”siviilikiinnostus” tämän kaiken ympärillä tapahtuvia fysikaalista ymmärrystä vaativia asioita kohtaan. Matkan varrella on tullut kaikenlaista harrastettua, viimeisen vuoden aikana olen käynyt aktiivisesti kuntosalilla, lukenut sekä heti 30 vuoden tauon jälkeen taas rullalautaillut. Nyt intohimona on vahvan paluun tehnyt Legoilla näprääminen. Sen selitän itselleni ja lapsilleni pakollisena statiikan opintojen perehdytysjaksona.

Mikä on toimenkuvasi ja miten päädyit MittausGroupin riveihin?

Mittamies. Mittaustöiden parissa olen viihtynyt vuodesta 2010. MittausGroupia edeltävälle Pirkanmaan mittauspalvelulle tein töitä vuodesta 2018 ja MittausGroupiin päädyin yritysjärjestelyjen kautta vuoden 2021 syksyllä. 

Mikä on palkitsevaa työssäsi? 

Koen tärkeäksi, että saan olla jatkuvasti tapahtumien etulinjassa varsin itseohjautuvasti, jolloin vastuunotto riskien konkretisoitumisen estämisen suhteen on koko ajan ns. liipaisimella. Palkitsevaa on toimia osaavan urakoitsijan kanssa ja se tunne, kun oma osa suunnitellussa tuotantoketjussa pitää ja asiat myös etenevät suunnitellusti. Eli asioita tapahtuu ja rakennusalalla se on nähtävissä varsin konkreettisesti. 

Erikoisosaamisalueesi? Mitä tehdessä olet parhaimmillasi? 

Viime ajat työskennellyt siltakohteiden parissa ja edelleenkin mielenkiinto niitä kohtaan on pysynyt yllä. Niissä vaaditaan tarkkuutta ja oman työn tahdittamista eri työvaiheiden suhteen, kun taas infrahankkeissa asiat monesti tapahtuvat varsin ennustettavin askelin. Tämän kaiken keskellä itseohjautuvasti luoviminen on kai sitä erikoisosaamistani. Parhaimmillani olen ulkoilmassa työskennellessäni.

Mieleenpainuvin tai mielenkiintoisin MittausGroupin työmaa? 

MittausGroupin palveluksessa takana on eräänlaisia massiiviprojekteja esimerkiksi VALTARI-hanke Lahdessa. Mieleenpainuvin varmaankin nykyistä edeltävä, ehkäpä kaikkein kansainvälisin työmaa Ruotsissa. Mielenkiintoisimpana pidän tätä nykyistä TYL-Kruunusillat kokonaisuutta. 

Minkälainen olisi unelmaprojektisi?

Tavallaan unelmat ovat projektien edellytyksiä, joten unelmaprojekti ei vaadi kuin jonkin komponentin, joka on uusi tai innovatiivinen. Oli se sitten rakenneratkaisu, sillan kaidetolpan design tai vaikkapa täysin uudenlaisen kaupunkimalliajattelun toteuttaminen. 

Mikä MittausGroupissa on parasta? 

Se mikä on ollut parasta koko alalla työskentelyn ajan: työkalujen tekninen kehitys sekä teknologinen murros paikannusteknologiassa. Ne ovat parin viime vuosikymmenen aikana olleet valtaisia. Mahdollisuus olla mukana kärkihankkeissa huippuluokan instrumentein, luo tavallaan motivaation tekemiseen itsestään.