fbpx

Laserkeilaus

Laserkeilaus tarjoaa tarkat lähtötiedot laadukkaan suunnittelun perustaksi

Tarvitsetko luotettavia lähtötietoja saneerauskohteestasi? Laserkeilausta hyödyntämällä voimme toimittaa projektiisi laadukkaat lähtötietopiirustukset tai inventointimallin.

Laserkeilaus eli laserskannaus on tarkka, tehokas ja kustannustehokas tapa rakennusten ja rakenteiden dokumentointiin sekä uudis- että saneerauskohteissa. Se soveltuu erityisen hyvin myös vaikeapääsyisten kohteiden kuten korkeiden julkisivujen tai veden ympäröimien rakenteiden mittaamiseen. Laserkeilaus nopeuttaa varsinkin suunnitteluvaiheen työtä merkittävästi.

Laserkeilauksella on lähes loputtomasti sovellusalueita, esimerkiksi:

  • Infrarakentaminen: mittaukset, mallinnukset, as built -dokumentointi, ym.
  • Teollisuuslaitokset: tuotanto- ja putkilinjojen dokumentointi, massamittaukset, rakenteet, laitteet, säiliömittaukset, kuljettimet ja piiput.
  • Viranomaistoiminta: valvontamittaukset, onnettomuusalueiden dokumentointi, jne.
  • Maanalaiset tilat: luolat, siilot, säiliöt ja tunnelit. Myös lattian alapuoliset tilat.
  • Kiinteistöt: sisä- ja ulkotilat, julkisivut, vesikatot, pihakartoitukset ja lattian suoruuden tarkastelu. 

Lähtötiedot kuntoon laserkeilauksen avulla

Mikäli suunnittelua tehdään suuntaa antavien vanhojen piirustusten mukaan, rakennusvaiheessa edessä saattaa olla yllättäviä ja kalliita lisätöitä sekä aikatauluongelmia. Kun lähtötiedot ovat kunnossa, sujuu rakentaminenkin joutuisammin. Tarkat mitat mahdollistavat tarkat suunnitelmat ja aikataulut.

Laserskannauksessa käytetään laserkeilainta

Laserkeilain on mittalaite, joka skannaa miljoonia mittauspisteitä näkemästään kohteesta. Se dokumentoi kaiken näkemänsä. Skannauksen tuloksena kohteesta syntyy pistepilvi, jonka mittatarkkuus on millimetriluokkaa. Pistepilvi käy sellaisenaankin suunnittelun tueksi, mutta siitä voidaan myös tuottaa joko perinteiset cad-lähtötietopiirustukset tai visuaalisemman 3D-mallin. Näin suunnittelija voi saada tarkan kolmiulotteisen tiedon kohteesta käymättä itse kertaakaan paikan päällä.

Laserkeilauksen hyödyt korjausrakentamishankkeessa

  • kaikki näkyvä dokumentoituu kerralla
  • yksi mittauskerta palvelee monia eri käyttötarpeita
  • tarkat mitat mahdollistavat tarkat suunnitelmat
  • kerran luotua pistepilveä voidaan hyödyntää myöhemmissäkin vaiheissa
  • etukäteen hankittu kattava lähtötieto mahdollistaa saneerauksen toteutumisen aikataulussa ja ilman ylimääräisiä yllättäviä kustannuksia

Teemme laserkeilauksia koko Suomeen sekä lisäksi myös ulkomaille.

Ota yhteyttä!

Essi Lassila
Laserkeilaukset / hallintojohtaja
+358 40 762 1450
essi.lassila@mittausgroup.fi

Laserkeilain vuokralle


Jos olet enemmän tee-se-itse-henkinen etkä halua hyödyntää Mittausgroupin mittaajien vankkaa ammattitaitoa, voit myös vuokrata laserkeilaimen.

Lue lisää vuokraamisesta