fbpx

Koneohjausmallit

Koneohjausmallinnus –maanrakennustyömaan paras ystävä

Koneohjausmallinnus on mullistanut maanrakennusalaa merkittävästi viime vuosina. Mittamiehen työ on muuttunut enemmän asiantuntijatyöksi, kun työ on siirtynyt maastosta tietokoneen ääreen.

Kun koneohjausmallinnus keskitetään Mittausgroupin ammattilaisille, varmistat, että työmaat saavat laadukkaita malleja ja työ etenee sujuvasti. Kauttamme saat niin 2D- kuin 3D-koneohjaustakin tilanteesta ja tarpeesta riippuen. Teemme myös tarkedokumentit ja toteumatiedot tarvittaessa.


Projektit nopeammin valmiiksi – jokaisen työnjohtajan unelma?

Koneohjaus maarakennusalalla on mullistanut vakiintuneet työmenetelmät ja tuonut mukanaan merkittäviä hyötyjä. Tarkkojen mallinnusten yhdistäminen koneohjausjärjestelmiin parantaa työn tehokkuutta ja nopeuttaa projektien valmistumista. Koneohjausmallien käytöllä massa- ja määrälaskenta helpottuu sekä projektinhallinnan paranee. Työ etenee suunnitelmien mukaisesti, mikä minimoi tarpeen jälkikäteisille korjauksille ja pitää materiaalikäytön kurissa. Tämä puolestaan tukee taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. MittausGroupilta saat koneohjausmallit kaikkiin yleisesti käytössä oleviin järjestelmiin. Laadukkaat koneohjausmallit, toteumatietojen hallinta ja tarkedokumentointi MittausGroupilta

Kun koneohjausmallinnus keskitetään MittausGroupin ammattilaisille, varmistetaan, että työmaa saa laadukkaita koneohjausmalleja ja työ etenee sujuvasti.

Mallintamisessa täytyy osata lukea suunnitelmia ja ymmärtää mitä suunnittelija on niitä tehdessään hakenut. Lisäksi tarvitaan ymmärrystä siitä, millä tavalla esitettynä malleja hyödyntävä taho ymmärtää informaation parhaiten. Meillä on vuosien kokemus alalta ja tiimimme koostuu asiantuntevista henkilöistä, joilla on kokemusta laajasti myös maastossa mittaamisesta ja maanrakentamisesta. Tämä auttaa ymmärtämään paremmin mallin käyttäjän tarpeita ja laatimaan laadukkaampia koneohjausmalleja. 2D- ja 3D- koneohjausmallien lisäksi autamme tarkedokumenttien ja toteumatietojen laatimisessa sekä teemme työmaan määrä- ja massalaskennat.

Työmaamittaukset ja dronekuvaukset/-mallinnukset

Saman katon alta saat myös tarvittavat työmaamittaukset – koko Suomen alueella. Toimitamme asiakkaan tarpeen mukaan merkintä- ja tarkemittaukset nykyaikaisella gps- ja takymetrikalustolla. Dronekuvaus mahdollistaa työmaan säännöllisen dokumentoinnin ja tilanteen tallentamisen visuaalisiin raportteihin. Dronekuvauksia voi lisäksi hyödyntää massalaskennassa ja työsuunnittelussa.

Mitä tarvitsemme sinulta?

Jotta pääsemme hommiin, tarvitsemme ensin sinulta tietoja, joita ryhdymme jatkojalostamaan.

Lähtökohtana on aina ensimmäisenä miettiä mitä halutaan saavuttaa. Mikä on lopputilanne, johon haluat päätyä? Kun tämä on tiedossa, pystymme tekemään malleihin tarvittavat räätälöinnit – näin vältämme turhaa työtä, ja sinä vältät turhaa työtä työmaalla.

Kun haluttu lopputulema on tiedossa, tapauksesta riippuen tarvitsemme:

  • Vähintään mittalinjat, poikkileikkaukset, pituusleikkaukset ja suunnitelmakartat
  • Parhaassa tapauksessa suunnittelijalla on valmiina suunnitelmamallit, jolloin koneohjausmallien
    laadinta helpottuu ja nopeutuu
  • Suunnitelma-ainestoa voi olla monenlaista, joten kaikki tieto on mallien laadinnassa hyödyksiEntäs hinnoittelu?

Koneohjausmallin hintaan vaikuttaa saadun lähtötietoaineiston laatu, suunnitelma-aineistot, aineiston laajuus ja asiakaskohtaiset tarpeet (esimerkiksi miten kaivannot halutaan mallintaa).

Asiakkaan ehdoilla – kerro mitä tarvitset, me autamme!

Tiedämme, että käytössä voi olla monenlaisia järjestelmiä. Pystymme toimittamaan mallit kaikkiin yleisesti käytössä oleviin järjestelmiin ja toimittamaan aineistot laitevalmistajien pilvipalveluihin sekä 2D- että 3D-pohjaisina.

Pystymme myös räätälöimään mallien laadinnan toiveidesi perusteella.

Samalla pystymme toimittamaan tarvittavat mittaukset ja työkoneiden tarkistukset.


Jos mietityttää järjestelmien yhteensopivuus teidän laitteiston kanssa tai pystymmekö tekemään tiettyä asiaa, todennäköisesti onnistuu! Ota yhteyttä ja keskustellaan asiasta lisää.

Tarvetta laadukkaalle koneohjausmallille? Ota yhteyttä!

Jussi Suna

Tuotantojohtaja ja koneohjausmallit
+358 40 583 9510
jussi.suna@mittausgroup.fi